Γιατί θα πρέπει να αγοράσω το ψάρι κατεψυγμένο και να μην καταψύξω το φρέσκο μόνος μου;
Corealis

10. Γιατί θα πρέπει να αγοράσω το ψάρι κατεψυγμένο και να μην καταψύξω το φρέσκο μόνος μου;



Η κατάψυξη των ψαριών και θαλασσινών σε οικιακό καταψύκτη, χρειάζεται περίπου τον εικοσαπλάσιο χρόνο συγκριτικά με το χρόνο που απαιτείται σε ένα εργοστάσιο που διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Μέσα σε αυτό το διάστημα που το ψάρι δεν έχει προλάβει να καταψυχθεί, ενδέχεται να έχει αρχίσει να χαλάει. Για αυτό τον λόγο, προτιμήστε το ψάρι που καταψύχεται με την χρήση ειδικών τεχνολογιών μέσα σε λίγα λεπτά από την στιγμή της αλίευσή του. Είναι ασφαλέστερο για κατανάλωση.