Γιατί τα κατεψυγμένα ψάρια έχουν ίση ή και ανώτερη διατροφική αξία σε σχέση με τα νωπά;
Corealis

2. Γιατί τα κατεψυγμένα ψάρια έχουν ίση ή και ανώτερη διατροφική αξία σε σχέση με τα νωπά;



Το κατεψυγμένο ψάρι ψύχεται μόλις λίγα λεπτά από την στιγμή που αλιεύεται, με αποτέλεσμα να παγιδεύονται εντός του όλα τα θρεπτικά συστατικά του και να μην υφίσταται αλλοιώσεις. Αντίθετα, το ψάρι που πωλείται ως φρέσκο ενδέχεται να μην είναι πραγματικά φρέσκο και να έχουν περάσει αρκετές μέρες από την στιγμή που αλιεύτηκε έχοντας χάσει κατά αυτό τον τρόπο όλα τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά. Για το μόνο ψάρι που μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα την χρονική στιγμή που αλιεύτηκε, είναι το ψάρι που έχουμε πιάσει εμείς οι ίδιοι. Αν δεν το έχουμε πιάσει εμείς οι ίδιοι καλύτερα να προτιμήσουμε το κατεψυγμένο που λόγω της κατάψυξης διατηρεί ανέπαφη την φρεσκάδα του, την σφριγηλή σάρκα και την υπέροχη γεύση του.