Είμαι έγκυος. Επιτρέπεται να καταναλώνω ψάρια και θαλασσινά; Και αν ναι με τι συχνότητα;
Corealis

9. Είμαι έγκυος. Επιτρέπεται να καταναλώνω ψάρια και θαλασσινά; Και αν ναι με τι συχνότητα;



Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το έμβρυο λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του δια μέσου του πλακούντα της μητέρας του. Έτσι, η μητέρα θα πρέπει να τρέφεται υγιεινά και με γεύματα πλούσια σε διατροφική αξία, που είναι σημαντικά τόσο για την ίδια, όσο και για το βρέφος. Για τους παραπάνω λόγους, το ψάρι εμπεριέχοντας βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ωφέλιμα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 που βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου, καθίσταται τροφή απαραίτητη για το παιδί και την μητέρα του. Η έγκυος θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα, λευκά ψάρια, αλλά παράλληλα να περιλαμβάνει στην διατροφή της και τα λιπαρά ψάρια, για παράδειγμα τις σαρδέλες ή τον τόνο. Συνιστάται να μην καταναλώνονται ωμά οστρακοειδή, γιατί υπάρχει περίπτωση να εμπεριέχουν βακτήρια και ιούς, επικίνδυνους για την υγεία που προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις. Εάν ωστόσο καταναλωθούν, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι ωμά, αλλά θα πρέπει να έχουν μαγειρευτεί καλά, προκειμένου να εξαλειφθούν τυχόν κίνδυνοι.