Οδηγίες Συντήρησης και απόψυξης
Corealis

Οδηγίες Συντήρησης και απόψυξης


  1. Η διαδικασία της απόψυξης των κατεψυγμένων θαλασσινών θα πρέπει να γίνεται πάντα στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία δωματίου και ιδανικά θα πρέπει να έχει διάρκεια μία μέρα. Τοποθετήστε τα θαλασσινά στην συντήρηση. Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο στην διάθεσή σας, βυθίστε ολόκληρη τη σακούλα με τα θαλασσινά μέσα σε μία κατσαρόλα που έχετε γεμίσει με κρύο νερό και αφήστε την στο ψυγείο. Ισχύει σαν γενικός κανόνας ότι για κάθε κιλό θαλασσινών, η απόψυξη διαρκεί μία έως δύο ώρες.
  2. Φροντίζετε να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά σαπουνίζοντας τα πριν, αλλά και μετά, αφού ολοκληρώσετε την προετοιμασία των θαλασσινών.
  3. Τα θαλασσινά είτε είναι ωμά είτε είναι μαγειρεμένα, δεν θα πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου.
  4. Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία μαγειρέματος ξεπλύνετε πολύ καλά τα θαλασσινά.
  5. Το μαρινάρισμα των οστρακοειδών και των ψαριών θα πρέπει να γίνεται στο ψυγείο και όχι σε θερμοκρασία δωματίου. Η μαρινάδα θα πρέπει να πετιέται μετά τη χρήση.
  6. Αν τα ωμά θαλασσινά αρχίζουν να στάζουν, θα πρέπει οι χυμοί τους να μην στάζουν μέσα σε τρόφιμα που έχουν μαγειρευτεί.
  7. Ποτέ μην τοποθετείτε τα ωμά θαλασσινά κοντά στα μαγειρεμένα.
  8. Όταν τελειώσετε όλες τις εργασίες σας, πλύνετε πολύ καλά με ζεστό νερό και άφθονη σαπουνάδα όλα τα εργαλεία σας, τα μαχαίρια, τα σφουγγάρια, την επιφάνεια κοπής, καθώς και τα χέρια σας.
  9. Θυμηθείτε να τοποθετείτε πάντα τα νέα προϊόντα στο πίσω μέρος του ψυγείου και τα παλαιότερα μπροστά, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσετε πρώτα (μέθοδος First in-First out).
  10. Η θερμοκρασία του ψυγείου θα πρέπει να είναι κάτω από τους -18° C. Αν δεν είστε σίγουροι για το εάν η θερμοκρασία του ψυγείου είναι η βέλτιστη, μπορείτε πολύ απλά να κάνετε το τεστ του παγωτού. Βυθίστε ένα κουτάλι μέσα στο παγωτό. Αν αυτό δεν είναι εφικτό και το κουτάλι δεν μπορεί να βυθιστεί στο παγωτό, τότε η θερμοκρασία που έχει το ψυγείο είναι η σωστή για να διατηρηθούν παγωμένα τα θαλασσινά.